Полицията в Мадрид е нащрек от снощи заради два четвъртфинални реванша от Шампионската лига, в които гостуват английски отбори. Тази вечер от 22 часа е срещата "Реал" (Мадрид) - "Челси" (3:1 в първия двубой), а 24 часа по-късно "Манчестър Сити" гостува на "Атлетико" (Мадрид) след 1:0 преди седмица.

Двубоите са определени като "високорискови", както от гледна точка на сблъсъци с местни запалянковци, така и от сбиване помежду си, ако агитки на островитяните се срещнат в испанската столица.

Допълнителни сили за сигурност вече присъстват на основните площади, където обикновено се събират гостуващи запалянковци. Внимание се отделя и на метростанциите и летището.

Мадрид беше домакин на финала на Шампионска лига 2019 година между "Ливърпул" и "Тотнъм".

А УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на "Атлетико". Причина за това са "проявите на дискриминация" от страна на публиката на испанския отбор.

Тогава запалянковци на "дюшекчиите" на няколко пъти нарушиха реда, хвърляйки предмети по терена, а и с други прояви.

Очаква се пет хиляди места на стадион "Уанда Метрополитано" в сряда вечер ще останат празни. "Атлетико" (Мадрид) ще трябва да покаже и знаме, на което да пише "не на расизма" с логото на УЕФА върху него.

Другият мач тази вечер е "Байерн" - "Виляреал" (0:1).