"Реал" (Мадрид) е напът да детронира "Челси" в Шампионската лига и да вземе реванш за отпадането си през миналата година. В първи четвъртфинал в Лондон "белите" биха английския тим с 3:1, а герой на вечерта отново бе Карим Бензема, който заби хеттрик.

Той стана четвъртият играч, вкарал три гола в един мач във втори пореден двубой - в предишната фаза направи същото срещу "Пари Сен Жермен".

Френският национал набързо показа, че е може би най-добрият играч в момента в Европа с прекрасни голове с глава в 21-ата и 24-ата. Попаденията паднаха по идентичен начин - "Реал" отнемаше топката в половината си и правеше бързи контри.

В тази минути гостите се чувстваха като у дома си на "Стамфорд Бридж". "Челси" се съвзе към края на полувремето и започна да застрашава бившия си вратар Тибо Куртоа. В 40-ата Кай Хаверц намали - и той с глава.

Малко след това Бензема направи невероятен пропуск от по-лесна ситуация, отколкото бяха първите две, в които вкара.

Хеттрикът обаче бе оформен в 46-ата, когато таранът се възползва от грешка на излезлия напред вратар Едуар Менди и не пропусна на празна врата - 3:1.

Това попари лондонските "сини", надеждите им рухнаха в тази минута. Те имаха възможности да намалят пасива, но не се възползваха, най-близо бе Ромелу Лукаку. 

А в Испания "Виляреал" надигра фаворизирания "Байерн" (Мюнхен), на го победи само с 1:0. Арно Данжума вкара единствения гол още в 8-ата минута. 

"Байерн" имаше 22 мача без загуба като гост в ШЛ - рекорд, който остава на тази бройка. За последно бе падал 2017 г. от "Пари Сен Жермен", когато Унай Емери, наставникът на "Вилярел", бе начело на парижани.

След почивката Жерар Морено удари греда. Домакините направиха пропуски, а техен гол не беше зачетени с ВАР. 

Реваншите са идната седмица.