Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че страдал от ментални проблеми напоследък с пост в социалните мрежи. Британецът загуби по драматичен начин титлата в самия край на последното състезание миналия сезон в Абу Даби.

След това се изолира от света, изтри каналите си в социалните платформи в интернет, като се заговори и че може да сложи край на своята кариера.

Новият сезон започна трудно за него и "Мерцедес" - Хамилтън стигна до подиума, и с доза спортно щастие в Бахрейн, ала в Саудитска Арабия се потвърди вече установения факт, че "сребърните стрели" изостават сериозно от "Ред Бул" и "Ферари". 

Люис също така дава да се разбере, че е притеснен от войната и продължаващата пандемия.

„Годината е доста трудна, имайки предвид случващото се около нас. Страдах емоционално и психически дълго време, опитвайки се постоянно да влагам огромни усилия. Но ние трябва да продължим да се борим, имаме толкова неща за постигане, заяви пилотът. 

- Пиша тези думи, за да ви кажа, че е ОК да се чувствате по начина, по който се чувствате. Просто знайте, че не сте сами и ще преминем през това.“

"Вива Лас Вегас"

А Формула 1 се завръща в Лас Вегас за първи път от 1982 г. - догодина в САЩ ще има трето състезание от календара. Другите две остават в Маями и Остин.

Надпреварата ще се проведе в съботен ден през ноември 2023 г. и ще бъде нощна. Трасето ще е с дистанция 6,12 км по емблематичния "Лас Вегас стрип" - трасето, което минава покрай някои от най-известните хотели и казина.

Пистата ще включва 14 завоя, а максималната скорост, която се очаква да бъде развита, е около 342 км/ч.

Ще има три прави и един участък с шикан. Гран При на Лас Вегас ще е малко над 50 обиколки.