"Искам да възложа на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев (ПП) и на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков (БСП) да изработят пакет великденска подкрепа за най-нуждаещите се наши съграждани, за да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна."

Това поръча премиерът Кирил Петков в началото на днешното редовно правителствено заседание. 

Така той продължава политиката на Бойко Борисов да се раздават еднократни помощи за Великден на пенсионери и социалнослаби. По този начин пенсионерите сега няма да могат да упрекнат новото правителство, че ги е забравило.

Премиерът обяви още, че удължава днес мярката "60 на 40" до края на юни.

Тъй като основен приоритет на кабинета е борбата с корупцията, премиерът се сети на края на третия месец от управлението си да обнови състава и да свика националния съвет по антикорупционни политики. 

"Ние ще трябва да засилим нашите политики срещу корупицята, която е най-големия крадец на стандарта на живот в България", заяви Кирил Петков.

Според сайта на съвета негов председател е Екатерина Захариева, заместник - Цецка Цачева, а член - Александър Манолев. От днес председател на съвета е премиерът Кирил Петков.