Въпреки ареста на Бойко Борисов ГЕРБ ще подкрепи изпращането на въоръжение за Украйна, ако правителството внесе подобно предложение. Това заяви самият Борисов.

"След миналия четвъртък всеки може да арестува всеки. Във вторник тук беше посланикът на Украйна, ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане, ще го подкрепим. В следващия ден я препотвърдихме, в четвъртък ме арестуваха.

По тази тема ние ще ги покрепим. Може да сме обидени, наранени, но нашата евроатлантическа линия е ясна, точна и непоколебима, за разлика от тази на Христовци, Атансовци, които разбиват правовата държава", каза Борисов.

И допълни:

"Това праивтелство не става, срива се. Чудят се как да откраднат зърното, откраднаха газа. Чух, че обвиняват редовите служители. Те ме свариха на масата, с децата. Претарашуваха абсолютно всичко, като почнаха от кухнята. Дивани, чинии, тенджури, всичко. Оттам - по двора. Всичко пред детето се случва. Оттам, където спя - дрехи, чорапи всичко долу. И върви един и снима. Белким да намерят нещо. Търсили злато и пари. Никога не съм имал златни кюлчета.

Никога Горанов не ми е донасял пари. Оттам - през двора в по-високата къща. От гаража,  мазето, по етажите, до таванското, пак долу. И не могат да намерят нещо да покажат. Тефетри, какво имаше - всичко. И накрая подписах протокол, мислех, че си отиват, те викат, че ще ме арестуват, имали заповед.

Треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно синджирче от каратист, което имам - то няма сигурно 15 грама. Кое е неотложността сега да ме разкравате като панаирджийска мечка, след като нищо не е констатирано?

Аз го ударих на молба (към хората, които се събрали пред къщата му - б.р.) да пуснат колата да излезем да ме арестуват, да не стане бой в демократчната държава. Приемам, че изпълняват заповеди, но пред детето не трябваше да го правят".

Борисов разкри, че хора от управляващата коалиция му обяснили идеята на Петков.

"Петков бил казал, че така или иначе ще се ходи на избори, да каже - аз арестувах Бойко, гласувайте за мен. 24 часа нито един човек не дойде да ни разпита. Тарикат мъж не писка, за Севда ми е жал", каза Борисов.

Той коментира и дейността на правителството:

"Тотална щета във всяка една сфера и по половин милиард заеми всяка седмица. Една сфера кажете, в която сте видели подобрение".

Борисов бил чул, когато разпоредили на полицаите по телефона да го изведат с белезници пред медиите.

"Това им е цялата работа, да ни развеждат като маймуни. Мина една година, откакто не сме в управлението. Къде са милиардите, които щяха да съберат. Защо теглят заеми?

Знаете ли колко се радваме, че сме на свобода в демократична България, да си говориш с хора", каза още Борисов.

Той сравни Бойко Рашков с Хитлер, Кирил Петков - с Владимир Путин, а себе си - с Алексей Навални.

"В момента имаме като в Русия и Путин с Навални.  Докато не се налапат хубаво коалицията, цялата. Докато не се накрадат", каза Борисов.