Шер обяви, че е готова да приюти украински бежанци в дома си. Истинското име на поп иконата е Шерилин Саркисян и е арменка по бащина линия. 

"Искам да приютя украински семейства в дома си. Тук те ще бъдат в безопасност и за тях ще се грижат", написа певицата в тиутър. Според Шер мнозина на нейно място "трябва да поемат отговорност". "Ако бях сама или с деца и бяхме травмирани, щях да се надявам някой да се погрижи за нас", добави тя.

 
 

Шер от дълги години участва в различни благотворителни каузи. Усилията ѝ са насочени към инициативи за борба с бедността, подкрепа на ветерани и уязвими деца.

Подобна готовност заяви и британската звезда Бенедикт Къмбърбач. Номинираният за "Оскар" за главна мъжка роля актьор обяви намерението си по време на наградите БАФТА.

Мила Кунис и Аштън Къчър събраха над 34 млн. долара за Украйна. Актьорското семейство съобщи новината в инстаграм. Над 65 хил. души са допринесли за каузата, като над 3 млн. идват от Кунис и Къчър. Като украинка по произход Мила Кунис е силно ангажирана с каузата. Целта, която си бяха поставили двамата, беше 30 млн., така че успяха да я надхвърлят.

1 млн. долара обявиха, че даряват на организации, свързани с украинските бежанци, и Стивън Спилбърг и съпругата му Кейт Капшоу.

Отново 1 млн. дари друго холивудско семейство - Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс, но на Върховния комисириат за бежанците. 

Броят на украинците, които бягат от войната, расте с много бързи темпове, като надхвърля 3,5 млн. души.