Винаги съм смятала, че България е страната на генералите и професорите. Игла да хвърлиш, върху генерал ще падне или в краен случай върху професор. Това, че въпреки завидният брой генерали и професори на глава от населението България не е нито мека на науката, нито опората на НАТО, няма да го коментираме. Знаем защо е така – отвънка ни пречат! Иначе сме и умни, и смели по принцип, ама баш като се наложи да сме умни и смели конкретно, все има по-важни неща.

Но всъщност, България е най-вече страната на ергените. Едни левенти от сутрин до вечер мрънкат по телевизията, в парламента и даже в ареста, а ята самодиви около тях им превързват раните, галят ги по косите и им дундуркат срамотиите. За последното имам предвид професионалните срамотии, ама ако сте ме разбрали другояче, пак сте прави.

И да вземе държавата да посегне на най-личния ерген... 

30 000 българи умряха в пандемията, хиляди умират във война на 200 километра от границата ни, обаче арестът на ергена предизвика ужас и хаос, по-голям и от пандемията, и от войната. Чета и гледам българските медии днеска и разбирам, че Ергенът е станал икона. Бай Ганю Светеца. Репресиран бил така, както и дузината му дедовци не са били репресирани. Холокост му организирали. Чикатило дошъл в дома му да го арестува. Настинал в ареста. Голодоморът в сравнение с това детска игра е. Кръвно вдигнал, а това е по-страшно и от „Фукушима“. Даже един негов привърженик проплака пред тв камерите: „По ракиено време да го арестуват, не е човешко това!“

Еми не е!

Другият път, господа полицаи, съобразете се малко. Арестувайте го малко преди сутрешните блокове, но не твърде рано. Да не е понеделник, че тогава не се бръсне и ноктите не си реже, да не му избега късметът – нечовешко е да го разочаровате така. И петък да не е, че идва уикенд, внуците гледа, мачлета играе, масажистките го посещават... Вторник също не е много подходящо, защото още не е почнала работната седмица, както трябва, хората тамън са изтрезнели, да не ги подтискаме веднага с лошите новини. В сряда също не става, защото тогава играе покер с котараците. А в четвъртък видяхме какво става... Пък и ей го де е петък, а за петък вече се разбрахме.

Така че вижте, там, изберете подходящ момент за всички. Да не е ретрограден Меркурий, пълнолуние, 13-ти, 21-и, третата седмица от месеца, февруари, лятото, пазарен ден, национален празник, да не е Свети Мина, Света Петка, Свети Георги, Свети Йоан, Света Мария, Света Катерина, Света Елена, Свети Емил, Свети Петър, Свети Онфурий, Коледа, Великден, 9 септември, 3 март, 10 май, да не е многостудено, да не е и горещо, да не вали, да не е суша и Венера да не е в дома на Стрелците. Също и да не е след 16 часа, че както разбрахме прокуратурата не работи след това, но и да не е в 9, че още не е дошла на работа. Също и в 10 и 11 не може, че текат оперативките, а от 12 до 14 е обедна почивка. По принцип не е и учтиво да се ходи в последния момент от работния ден в 15 часа, но все пак вие ще намерите удобен час, господа полицаи.

Що се отнася до състоянието на Ергена – наблюдавайте го внимателно предните дни и се информирайте за кръвното му. Ако е такихардичен, както казва оня Гошо, недейте, не е човешко! Ако перисталтиката му дава ядове, също изчакайте. Жестоко ще  е да накарате човек със запек да седи цяла нощ на дървена пейка. Той иначе менискусите вече ги опука при предишни неприятни за него случаи, та поне с коленцата не може да се оправдава повече. Но вижте там опериран ли е от апендецит, има ли сливици, да не е сецнат нещо, че при арест всичко това може да се обостри страшно.

Ако е в прилично здраве, обръснат, с изрязани нокти, минал успешно през тоалетната, с кръвно 120 на 80, не е празник, не е и неподходящ делник, слънчево е, но не пече, обедвал е, дремнал е, нахранил е кучетата и зайците и още не си е сипал ракийката, заповядайте. Арестувайте го. Ако сте европейци, няма да го карате да сяда на задната седалка на някакъв скапан форд, ми ще му докарате едно джипче, па ще го оставите сам да се вози. Оставете го като излезе да раздаде рози на почитателките си и пликчета на почитателите. Любовта и лоялността трябва да се поддържат с подходящи средства. Осигурете по-добро осветление и звук пред районното, може един подиум да сковете, по който той да мине като Мойсей през Червено море – иконата по средата, а отстрани морето почитатели... 

И най-вече – обещайте ни, че това шоу няма да мине само с пилотния сезон, ами тепърва ще го гледаме всяка седмица. Отново и отново. Гарантирам ви феноменален рейтинг.