Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българското външно министерство обяви 10 руски дипломати за персона нон грата. Това съобщи пред ТАСС руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

"Десет дипломати са обявени за персона нон грата, формулировката е обичайна - "дейности, несъвместими с техния статут". Ние възприемаме това като изключително недружелюбен акт и си запазваме правото за ответени действия", каза дипломатът.

Дипломатите имат 72 часа да напуснат територията на България.

По предложение на компетентните власти на Република България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви днес 10 руски дипломати, акредитирани у нас,  за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната, съобщават и от външно министерство.

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи в този смисъл съответната вербална нота на посланик Елеонора Митрофанова.

България разполага с 9 дипломати в Москва заедно с посланика, двама представители в Службата по търговско-икономически въпроси, едно аташе по туризъм и директор на Българския културен център.

Така, ако Москва спази заканата си, можем на практика да останем без дипломатически представители в Русия.

"Всички рискове на подобен пирует"

Позицията, изразена от Митрофанова пред ТАСС бе потвърдена и в следобедните часове от публикация на посолството на Русия във фейсбук профила му. Отново в типичния любопитен изказ на мисията.

"Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответна оценка и адекватна за новия дух на двустранните отношения реакция", посочват оттам.

И допълват следното:

"Надяваме се, вземайки това решение, българското външнополитическо ведомство със студена глава е оценявало всички рискове на подобен пирует."

 

Коментари

в украински стил:

Руские дипламати, идите нахуй!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.