Война, война, война... и тук таме война за олио. 

Може би най-тъжно е, че руско-украинските преговори не стигат доникъде, а "мостовете са взривени". Това казва в интервю Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна и участник в преговорите с Русия. 

В този дух Червената армия отново бомбардира цивилни - този път в Мерефа.

Около България все повече се говори, че американският министър на отбраната Лойд Остин, който пристига утре, идва за да иска стари съветски противовъздушни установки за помощ на Украйна. Срещата му с премиера Кирил Петков е в събота.

А пък посланик Митрофанова определно опитва да счупи собствения си рекорд по наглометъра, като в дух на "дипломация" и зачитане на суверенитета говори пред фейсбука си (американско изобретение, между другото), как "Иска да предупреди официалните български власти..." за опасностите да отдадат въоръжения и амуниции на Украйна. Така просто - приятелски.

А пък Путин - така де, независимите власти  в Русия почнаха кампания всички ученици да напишат "писмо на войник" - с което да подкрепят "умиротворителите". А който пита дали е задължително... лошо.

На фона на световните баталии явно от "Кауфланд" са решили, че те са стига. И затова отменят обявената за събота промоция на олио по 3,69 лв. Сега, ако се замислим - едва ли някъде по белия свят някой ти казва, че ще ти продава нещо по-скъпо, а не по-евтино "с цел предотвратяване на напрежение". Но са си прави...

Ако се бяхте подготвили за един освежаващ бой, съдрано палто и 2-3 избити зъба - сори!

 
Но всичко това бледнее пред "финалния акорд" на деня, който ни бяха подготвили от МВР. Борисов и други знакови функционери на ГЕРБ - задържани за злопотреби с евросредства. Туш!