Нападателят на "Челси" Кай Хаверц е готов да плаща от собствения джоб пътните разходи за гостуванията на отбора заради проблемите на клуба след правителствените санкции към Роман Абрамович.

Лондонските "сини" реално са пред фалит, тъй като приходите им са спрени, а сметките запорирани. "Челси" играе със специален лиценз, целта е Абрамович да бъде лишен от възможността да взема пари. Той обяви клуба за продан и се водят преговори, като дните до петък може да се окажат критични, пишат английски медии.

"Най-важното е да бъдем на мачовете. Мисля, че има много по-проблемни неща в света в момента и не е толкова страшно за нас, ако трябва да вземем влака или автобуса за гостуване. Бих платил, няма проблем, коментира Хаверц на пресконференция. - Не е лесно. Мисля, че подобна ситуация не се е случвала в "Челси" преди, така че е малко странно, но ние сме професионалисти и понякога се случват такива неща.“

Днес "Челси" играе срещу "Лил" в реванш от осминафиналите в Шампионска лига като гост, а три дни по-късно пътува и за мач от четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация срещу Мидълзбро.

За този двубой европейският шампион поиска да се играе без публика, тъй като не може да продава билети на своите фенове и ще бъде без подкрепа. Така било честно. Предложението бе посрещнато доста негативно и беше оттеглено.

Мениджърът Томас Тухел каза, че са направени корекции в броя на служителите, които пътуваха за Лил. И че в този случай необходимостта от пътуване със самолет не е каприз, а необходимост.

"Това е професионално ниво на спорт, където играем през два дни, а нашият опонент има четири дни между мачовете. И това може да доведе до контузии. За това е по-добре да пристигнем със самолет, а не с автобус", рече Тухел.