И днес в новините преобладаваше войната. В Украйна бе тежка нощ, Харков бе яко обстрелван, в Киев по-скоро чуваха само тътени, но сирените виеха и местните жители отново не можаха да заспят.

Трагичен ден и за журналистите - оператор на "Фокс нюз" на терен бе убит от насрещен огън, а негова колeжка от руския Първи канал - изправена на съд заради антивоенен лозунг в ефир. ЕС продължи със санкциите, но и Москва отвърна: наложи ограничения на Байдън и негови ключови министри.

У нас Кирил Петков тръгна на вечерна обиколка из северната граница, за да види как приемаме бежанците. Той уж доволен, ама добре, че са доброволците. А веднъж пристигнали у нас, по-добре да не се разболяват, защото освен обещаваните 40 лева за хотели и почивни бази, се оказа, че никой не е предвидил как ще бъдат лекувани.

А от Украйна идват хора като нас - разболяват се и от настинка, и от високо кръвно, и какво ли още не. Да не забравяме и коронавируса, който незабелязано покрай идиотщините на Путин отново притеснява Европа.

Освен войната, животът продължава. И работата на българските институции. Може да ви се вижда иронично, но едно момче - Ален, което бе арестувано преди месец и нещо, защото залавяло педофили с подставени лица, сега бе използвано от прокуратурата за разкриване на цяла мрежа педофили - от всички възрастови групи. А след като Корнелия Нинова обяви война на спекулантите, Комисията за защита на потребителите предаде в ръцета на Комисията за защита на конкуренцията първата жертва на промоциите с олиото. При бензина обаче нещата не вървят толкова пиарски, по-скоро доставчици на горива ще си търсят правата заради обидни към тях обвинения от страна на вицепремиер.

Така отмина още един ден. Едни воюват, други гледат сеир. А един неизбран министър и неназначен премиерски съветник - Тодор Тагарев, реши да напише какво би направил, ако Кирил Петков го бе взел в екипа си, както публично обеща.

Защото хем сме с НАТО, хем не ги щем у нас - справка Румен Радев. Но тази седмица идва военният министър на САЩ. И определено причината не е, че у нас има евтино олио на промоция.