На силен обстрел бе подложен през изминалата нощ вторият по население украински град Харков.

В Киев са били усетени два взрива на югозапад, звучаха сирените за въздушна тревога.

Снимка от Харков от тази нощ.

 

Ето и най-важното от изминалата нощ:

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш не изключва възможността за ядрена война.

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров, отвлечен от руските нашественици, е в Луганск. Нищо не се знае за съдбата на отвлечения кмет на Днипрорудни Евгений Матвеев.

 Русия изчерпва захарта и зърното, Китай е помолен да помогне с храна.

Зеленски премахна данъците за едноличните търговци и обяви премахването на данъчните ревизии за бизнеса. Премахва се данък "печалба" и данък върху доходите на физическите лица и се въвеждат 2 на сто данък "оборот",  който е дължим доброволно - ако имате пари, плащате, ако не, не плащате.

Международният валутен фонд прогнозира вчера 35% спад на БВП на Украйна тази година заради войната.

Адвокати на правозащитната организация "ОВД-Инфо" не могат да открият Марина Овсянникова, която беше задържана от полицията, след като показа антивоенен плакат по време на предаването "Время" на Първи канал на руската телевизия. 

От началото на войната в Украйна 90 деца са загинали и над 100 са ранени. Близо 2500 души са загиналите в Мариупол. В Чернигов в резултат на обстрел от руски войски на 14 март загинаха 10 души. От началото на инвазията Русия е изстреляла повече от 900 ракети по Украйна.

Руският олигарх Роман Абрамович бе забелязан на ВИП терминала на летище "Бен Гурион" до Тел Авив да чака да подготвят частния му самолет за Истанбул. Абрамович бе санкциониран от ЕС, а Израел се очаква всеки момент да приложи всички ограничения, наложени на руснаци от ЕС.