Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Синдикатът на служителите на затворите в България изпрати отворено писмо до министърката на правосъдието Надежда Йорданова (ДБ), в което я обвинява във вземане на решения за сектора, без да се допитва до надзирателите. 

 "Държим да отбележим, че отлагането на реформите в сектор „Сигурност“ са в наш сериозен дългогодишен ущърб, който ние преживяваме в различен аспект, включително с Вашето условие и неизвестното на правителството, касаещо бъдещото увеличение на доходите в състояние на перманентна криза в условия на трудно предвидима инфлация, същото да е обвързано с нововъведения и преустройство без предоставена концепция за развитие, съответно очаквани резултати. 

Категорично отказваме да поддържаме заблудата, че ще се проведат такива и резултатите от тях ще удовлетворят финансовите искания и очаквания на служителите в специализираните дирекции", пише в отвореното писмо.

Социалният диалог с Министерството на правосъдието е привиден, формален и неефективен, смятат от съсловната организация. Те добавят, че получавали писма от ведомството, в които исканият от тях функционален анализ на системата за изтърпяване на наказанията е квалифициран като „намеса в ръководството на структурите и управлението на системата“.

Синдикатът обвинява министърката и че не се съобразява с решенията на Комитета на министрите на Съвета на Европа и с Европейски правила за затворите, както и че няма никаква политика по доходите в сектора. 

"Всички доказателства, преди и сега, са налице, като може да се започне от решенията, за които ние биваме само уведомявани, за това какво е прието и предстои, кога ще влезе в сила, и се стигне до това, че те са взети обикновено в разрез със законови срокове, заявени намерения и най-вече против желанията на служителите.

Обръщаме внимание, че става дума за актове, които утвърждават нормативна база, без това да се е случило след допитване до служителите, било то с провеждане на анкети и проучвания или реално съобразяване, а не проформа с нашето съгласие или против, становищата и аргументите ни, като легитимна синдикална организация", пишат още надзирателите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.