Поляците са във фокуса на вниманието напоследък предимно заради границите си с Украйна и Русия, както и като страната, която "е сърбала попарата" на Москва повече от всички други.

На фона на това класиците Crystal Viper (създадени през 2003 г. в Катовице, вече са такива за полската метъл сцена) са приятна новина. Те предлагат преработено издание на старото си парче The Last Axeman - както ще се казва и предстоящият им "макси сингъл", който се задава на 25 март.

На теория The Last Axeman е Mini-LP, но всъщност включва повече материал, отколкото много албуми в пълен размер. Страна А започва с новата версия на класиката им и любима на феновете The Last Axeman, но е последвана от чисто нова песен, озаглавена In The Haunted Chapel. Има още кавъри и лайв версии.

Напук на международното положение, поляците представят и кавър на една от (всъщност двете) класически руски метъл групи "Ария" - с тяхната "Улица Роз" от 1988 г.

А иначе, да - Crystal Viper звучат като типичен европейски пауър метъл. Ако ви приличат на "Хелоуин", не е грешката във вашия телевизор.

Ето и пълното съдържание на новия им EP: 

SIDE A:
1. The Last Axeman (2022)*
2. In The Haunted Chapel (new song)*
3. Ulitsa Roz (ARIA cover)*
4. It’s Electric (DIAMOND HEAD cover)
SIDE B:
5. The Cult (live in studio)*
6. Asenath Waite (live in studio)*
7. Whispers From Beyond (live in studio)*
8. Flaring Madness (live in studio)*

А пък ако ви е съвсем интересно да научите повече за полската хеви сцена - за Behemoth, за Chainsaw и много други, може да прочетете за тях тук.