Собственикът и президент на "Пари Сен Жермен" Насер Ал-Хелайфи е изпуснал нервите си след снощния осминафинален реванш в Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид) на "Бернабеу". Парижани водеха с 1:0, а имаха и гол аванс от първия двубой, но "белите" направиха показно и обърнаха за 3:1.

Така ПСЖ отпадна, а треньори, играчи и шефове протестираха за неотсъдено нарушение срещу вратара Джанлуиджи Донарума при първия гол на Карим Бензема в 62-ата минута.

За инцидента разказа испанския тв канал Movistar Plus.

Един от директорите на мадридчани Емилио Бутрагеньо се опитал да успокои Ал-Хелайфи и спортния директор на ПСЖ Леонардо, но двамата напуснали бесни ложата си след последния съдиийски сигнал на Дани Макели.

Според репортер на Movistar Plus, твърдящ, че станал свидетел, Ал-Хелайфи опитал да нахлуе в съдийската стая, за да иска обяснение от Макели. По пътя си собственикът на френския гранд крещял и удрял стените. 

Шефът на организационния комитет на Мондиал 2022 в Катар влетял погрешка в стаята на служителя на домакините Мехия Давила. Катарският бизнесмен продължил да буйства и с мъка е бил изведен от собствените си телохранители. Давила се опитал да запише сцената на мобилния си телефон, а това още повече вбесило богаташа, който крещял: "Ще те убия!”.

„Това е позор! Няма как да си мълчим след подобна груба грешка. Невъзможно е това да се случва през 2022 година. Когато получиш такъв гол, това обръща целия мач и емоцията по трибуните. Невероятно е, че ВАР не се намеси. Нарушението беше очевадно. От всеки възможен ъгъл се вижда, че това е фаул, рече пък треньорът Маурисио Почетино. - Крайният изход се реши за 10 минути. Ние бяхме по-добрият отбор от двата мача. Във футбола най-важното е да се възползваш от шансовете си максимално. Вярно е, че в края рухнахме. Нямам обяснение.“