Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, Олена, публикува в "Инстаграм" снимки на деца, които са станали жертви по време на войната на Русия срещу Украйна, предаде Gordunua.com.

"Нашествениците избиват украински деца. Умишлено и цинично. Нашите деца", написа съпругата на украинския държавен глава.

Тя публикува снимка на седемгодишната Алиса, убита в Ахтирка, 18-месечния Кирил от Мариупол, Полина от Киев (сестрата на момичето оцеля, но е в тежко състояние), 14-годишния Арсений от Киевска област, шестгодишната София, която беше застреляна заедно с брат си на месец и половина, майка си, баба и дядо в колата, догато семейството се опитваше да напусне Нова Каховка.

"Трябва да ви кажа за това. В Украйна вече има повече от 38 загинали деца. И поради обстрела на мирни градове това число може да се увеличава точно сега!

Когато в Руската федерация казват, че не се бият срещу цивилни, покажете им тези снимки! Тези лица на деца, които никога няма да пораснат.

Колко още деца трябва да загинат, преди руските войски да спрат да стрелят и да се съгласят на хуманитарни коридори?", пита Олена.

Олена Зеленска

Тя акцентира върху факта, че такъв коридор е необходим точно сега в градовете и селата на Украйна, където стотици деца умират в мазета без храна и медицинска помощ.

"От една седмица няма контакт с тях, окупаторите разстрелват и семейства на доброволци, когато се опитват да напуснат или да влязат.

Призовавам всички честни медии по света! Споделяйте тази ужасна истина: руските нашественици убиват деца. И те го правят нарочно, стрелят, за да убиват и не пускат хуманитарна помощ.

Покажете това на руските майки - нека знаят какво правят синовете им в Украйна. Покажете тези снимки на рускините - вашите мъже, братя, сънародници убиват деца като вашите! И вие носите лична отговорност за смъртта на всяко украинско дете, защото давате своето мълчаливо съгласие за тези престъпления.

Държави от НАТО, затворете най-после небето за руските самолети. Спасете нашите деца, за да не умрат утре вашите", каза първата дама на Украйна.

Олена Зеленска пише всеки от постовете на различен език. За Кирил - на английски и руски, за Софийка - на немски, за Алиса - на френски.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)