Ден 12-и на войната в Украйна. Още и много от същото - смърт, разрушения, бежанци, страдание.

Един много гневен Зеленски.

Москва, която цинично предложи, хуманитарни коридори към ... Русия и Беларус. И пак повтори условията си (които изглеждат все така неизпълними), при които войната веднага ще свърши.

 
Кремъл днес реши да отвърне на удара със санкциите със списък на неприятелски държави. След тях и България. Кой още?
 
 
Тази мярка обаче, твърдят експерти, е тежък автогол. И чрез нея Русия се самосанкционира всъщност.
 
 
През днешния ден имаше и пореден кръг на преговорите между Киев и Москва, отново приключиха безрезултатно.
 
 
Любопитен прочит на нападението на Русия в Украйна дава агент на руските служби.
 
 
А според американски генерал Западът ще бъде принуден да се намеси в Украйна - коалиция на желаещите ще установи зона, забранена за полети над Западна Украйна. Как се мотивира той?
 
 
В България КЕВР предизвестено вдигна цената на газа с 3,5 на сто.
 
 
Уволненият военен министър Стефан Янев близо две седмици по-късно "прозря", че не става дума за "военна операция" (следвайки "терминологията" на Путин, защото той всъщност така намеквал, че си отваря дипломатически вратички), а за война. Янев намекна за връзка между отстраняването му и желанието му да иска компенсации за забавянето на доставката на Ф-16. Ще прави ли партия и кога - въпросът е отворен. Какво каза той?
 
Още светлина беше хвърлена върху механизма на доставяне на чувалите с пари в аферата "Хемус", а единственият засега задържан по случая, който, както е известно, е получил изтеглени на каса чрез подставени лица над 53 млн. лв., си отива вкъщи - под домашен арест. В съда днес той обаче разказа интригуващи неща и призна, че се страхува. От кого ли?