Украйна отчита "значителен напредък" в доставките на оръжие от чужбина, което ще бъде „изненада“ за руснаците, заяви министърът на отбраната на страната Олексий Резников във Facebook.

„Поради огромните загуби, понесени от противника, интензивността на военните действия временно е намаляла, но руските нашественици се опитват да концентрират сили и средства за нова вълна от атаки - на първо място - в Киев, Харков, Чернигов и Николаев", пише министърът.

По думите му правителството в Киев използва всяка минута, за да укрепи отбранителните способности на страната. 

Олексий Резников. Снимка Туитър

 

"Няма да коментирам доставката на оръжие и боеприпаси – това е деликатен момент. Нека врагът бъде изненадан. Знайте, че има значителен напредък", казва още Резников.

По думите му действията на украинската артилерия в Николаевска област, както и контраатаките на украинските защитници на Харков и Луганск ще "влязат в учебниците" по военно дело.

Резников признава превъзходството на руснаците по море и във въздуха, но е убеден, че руските мъже и младежи "ще започнат да се крият на територията на Руската федерация, за да не бъдат изпратени на война в Украйна".