Ориентировъчни загуби на Русия към сутринта на 6 март: около 285 танка, 985 бронемашини, 44 самолета, 48 вертолета, 109 оръдия, 60 цистерни, 50 РСЗО, 21 средства за противовъздушна отбрана, повече от 11 000 убити руснаци. Това предава Радио Свобода, позовавайки се на данни на Генщаба на Въоръжените сили на Украйна.

Само на 5 март руската армия, по съобщение на Въздушните сили на Украйна, е загубила 5 самолета (два Су-30, два Су-34 и един Су-35) и четири вертолета. По оценка на Forbes, Русия е загубила в Украйна техника за 3 млрд. долара.

Омбудсманът Людмила Денисова съобщава, че руските военни не дават на персонала на завзетите Запорожска и Чернобилска АЕЦ да се сменят. Смяната в Чернобил стои вече 10 дни. 

Вчера зеленият коридор е бил разрушен: от 11 часа е трябвало да започне евакуацията на населението от Волноваха и Мариупол, където е критична хуманитарна ситуация. Но руснаците възобновили обстрела, съобщават от Министерство на отбраната.

«Укрзалізниця» съобщава, че е предоставила на Военните сили на Украйна хладилни вагони за извозване на загиналите руски военни.

По данни на ООН, до 4 март в Украйна са загинали и ранени хиляди, а по данни на Държавната служба за извънредни ситуации, за първите седем дена от войната са загинали повече от 2000 цивилни, като сред загиналите има 28 деца, съобщава  Даря Герасимчук, пълномощник на президента по правата на децата. По-късно пълномощникът по правата на човека към Върховната Рада Любмила Денисова съобщи, че убитите деца са 38 и още 71 деца са ранени. "Тези данни не са окончателни, тъй като засега е невъзможно да се установи точна информация за броя убити и ранени жители на Мариупол, Донецка област и Ирпеня, Киевска област".

Сухопътните сили на Украйна се обръщат към гражданите, намиращи се във временно окупираните от руски войски територии, с призив да саботират тяхното придвижване.

"Необходимо е да бъдат лишени руските войски от тилова поддръжка. Не закачайте танковете. (Само ако много ви се иска.) Унищожавайте тиловите колони. Те следват колоните с бронетехника. Ако врагът остане без гориво, боекомплекти, храна, инженерна и ремонтна поддръжка, той става безпомощен."