Да бъдат освободени горива от държавния резерв заради кризата. 

Това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Търговище. Той обяви, че от партията му са притеснени от евентуалните репресии срещу младежката организация на партията. Повод за думите му станаха изявления на управляващите. Вчера премиерът Кирил Петков обвини младежите на ГЕРБ, че са предизвикали паниката около цените на горивата, а вицепремиерът Асен Василев напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

"От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев и установих по безспорен начин, че в България има две партии - ГЕРБ и младежкия ГЕРБ. Нашите младежи се оказаха по силни от тях, сиреч може да променим промяната с нашите младежи. Това показва какво им е мисленето, да излезеш и да заплашиш деца с пет години затвор. И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите в некомпетентност и предупреди, че заради тяхната политика България е заплашена от наказателна процедура заради свърхдефицит.

"Те не стига, че не могат да управляват, не стига, че управляват грешно…, но и ни задължават така, че Комисията ще ни наложи тази процедура."

Борисов показа сравнителни таблици с цените на газта, тока и хляба от 4 март миналата и тази година.

"От миналия юни до сега горивата са се покачили с близо 100%, какво синтезирано да кажа, токът - със 700%, никакви компенсации, газът - двойно и тройно, никакви компенсации, торовете се вдигнаха", подчерта Борисов.