Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Във финал с 22 дузпи и драматични събития в редовните 90 минтути и продълженията, "Ливърпул" спечели за девети път Купата на Лигата на Англия.

Резултатът на финала срещу "Челси" на "Уембли" е 11:10 след 0:0 в игровото време. Гол на "Ливърпул" след почивката бе отменен с ВАР заради засада, а три на "Челси" не бяха зачетени пак за същото.

Съперниците създадоха куп положения, "сините" удариха греда, вратарите имаха страхотни намеси. Това бе едно от най-зрелищните нулеви равенства в последните години.

Накрая вратарите трябваше да бият дузпи - вторият страж на "Ливърпул" Куивън Келъхър отбеляза, а Кепа Арисабалага, влязъл в игра малко преди 11-метровите удари на мястото на отличния Едуар Менди, прати топката в трибуните, така "червените" ликуваха.

Този път вратарският експеримент в "Челси" не успя. Клубът бе разтърсен преди финала от решението на Роман Абрамович да остави управлението му на тръст, ръководещ благотворителна фондация, макар че това се смята за формален ход.

Финалът на "Уембли" мина под знака на покрепа за Украйна. Двата тима изнесоха венци, по трибуните имаше десетки украински флагове, на таблото на стадиона също грейна знамето на нападнатата от Русия страна.

Часове преди срещата "Челси" разпространи декларация, в която осъжда войната и призовава за мир. То получи много критики обаче, тъй като никъде в нея не се споменава Русия, а личи, че думите са използвани много внимателно.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.