Перфектната серия на Рафаел Надал от началото на сезона продължи с нова победа над Данаил Медведев на полуфинала на турнира от ATP 500 в Мексико с награден фонд 1,83 млн. долара - 6:3, 6:3.

Двамата играха паметен финал на "Аустрелиън оупън". А Матадора е без поражение тази година, след като спечели и една от подгряващите надпревари на Зеления континент през януари.

Съперник на испанеца в спора за титлата в Акапулко е поставеният под номер 6 британец Камерън Нори, който надделя над миналогодишния вицешампион и трети поставен Стефанос Циципас - 6:4, 6:4.

Надал за пореден път показа изключителен характер в ключовите моменти, като отрази всичките 11 възможности за пробив на съперника си, а реализира три брейка от шест шанса.

Той поведе рано с 4:1 и запази предимството си до края на първия сет. Проби на старта на втората част, а при 3:2 той отрази цели седем брейкбола, което сякаш окончателно пречупи съперника му.

Медведев не успя да стигне до финала при дебюта си в Акапулко, но все пак има повод за радост, тъй като от понеделник ще оглави световната ранглиста.

А Камерън Нори, 12-и в световната ранглиста, също е в победна серия, след като стана номер 1 в Делрей Бийч наскоро.