2800. Толкова са на брой убитите руски войници след началото на офанзивата в 05:00 часа, съобщи във фейсбук Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. Данните са към 16:00 часа.

"Окупационните сили продължават да търпят тежки загуби в личен състав и оборудване. От началото на инвазията на Руската федерация, следното е унищожено от Въоръжените сили на Украйна: танкове - до 80, бойни бронирани машини от различни видове - 516, хеликоптери - 7, летателни апарати - 10, крилати ракети - до 20, автомобилна техника - повече от 100, личен състав - повече от 2800 души. Добре дошли в ада!"

По-рано през деня Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че на 25 февруари руската армия е загубила повече от хиляда войници - рекорд за загуби в жива сила за един ден в предизвикан от Руската федерация конфликт за цялото съществуване на нейната армия, пише в. "Украинская правда".

„Днес (25 февруари – ред.) броят на загубите от окупационните сили на Руската федерация е повече от 1 000", се казва в съобщение на министерството във Фейсбук.

Русия не е претърпявала такива военни загуби за половин ден военни действия през целия период на своето съществуване в нито един въоръжен конфликт, който е започвала, пише вестникът.