Тялото на втори загинал човек, а по-късно и на трети са открити във ферибота „Юрофери Олимпия“, запалил се в района на гръцкия остров Корфу, съобщи БТА, цитирайки телевизия „Скай“.

Пожарът на кораба с 290 пътници и екипаж на борба избухна в ранните часове на 18 февруари. 

В първия ден след инцидента бяха спасени двама блокирани в гаражна клетка души, единият от които българин. В неделя – 27 февруари, от кораба успя да излезе и беларуски шофьор. Открито беше и тялото на гръцки шофьор. 

Десет други пътници, сред които седем българи, се водеха в неизвестност. 

Вчера фериботът беше изтеглен на пристанището Астакос към континенталната част на Гърция, където спасителната операция продължи. Късно вечерта беше съобщено за открито тяло на пътник. То беше транспортирано до болницата в Месолонги, където трябва да бъде разпознато.  

Сега медиите съобщават за намерени още две тела. Няма данни за състоянието им. 

Според информация на гръцките медии на кораба вече няма пожар, а само гъст дим. В района са разположени влекачи и плавателен съд на пожарната служба, за да може да се реагира при евентуално възникване на пожар.  

В. „Прото тема“ съобщава, че скоро се очаква да започне операция по изваждане на изгорелите камиони, за да се улесни работата на спасителните екипи.