Първият потвърден загинал на борда на горелия този уикенд ферибот край гръцкия остро Корфу е идентифициран, съобщават гръцките власти. Гръцкият шофьор на камион Евангелос Малесиадас е разпознат от сина си днес.

Все още 10 пасажери на кораба са в неизвестност. Макар общо 43-ма пожарникари да се качиха на кораба този следобед, разделени на 10 групи, те не са успели да достигнат всички точки на ферибота. Мощният пожар е запълнил много помещения с отровен дим, а между камионите е много тясно и пожарникарите трябва да влизат по един. Все още има отделни огнища на борда, въпреки охлаждането и дългите усилия на огнеборците.

Припомняме, че първата жертва на пожара във ферибота край о. Корфу беше открита днес. Гръцките власти съобщиха за намерено обгорено тяло в кабина на камион, който е бил на борда на кораба. 10 пасажери се водят в неизвестност, сред тях са и 7 български граждани.

От МВнР потвърдиха, че тирът, в който е намерено тялото днес, е гръцки - но сред пътниците в неизвестност има и 7 български граждани.