ЦСКА-София отново получи забрана за картотекиране на новите си играчи от дисциплинарната комисия на БФС. Този път - за неплатени дългове (размерът не се обявява) към Серджо Филипе Диас Рибейро и Франциско Морено Руано - още от времето на ЦСКА.

Това са поредни загубени дела във ФИФА и Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана.

По-рано този месец собствениците на ЦСКА-София Гриша Ганчев и Юлиян Инджов платиха около 600 000 евро на Юнес Бенжелюн, като тогава забраната бе вдигната.

Тогава феновете събраха близо 400 хил. лева, които се очаква да бъдат използвани сега, поне така обещаха от "Българска армия".

Съобщението на БФС:

Предвид неизпълнени финансови задължения към Серджо Филипе Диас Рибейро от  ПФК "ЦСКА-София" гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Франциско Морено Руано от  ПФК "ЦСКА-София" гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА.