ЦСКА-София се похвали, че феновете на клуба са събрали близо 370 000 лв. за седмица в кампанията за набиране на средства заради загубено дело за дължими пари.

Преди броени дни Абритражният спортен съд (КАС) в Лозана окончателно разпореди носителят на Купата на България да плати близо 600 000 евро на бившия футболист на ЦСКА Юнес Бенжелюн. Като по този начин и призна ЦСКА-София за спортен наследник на фалиралия клуб (това фигурира в обясненията на КАС за потвърдения иск на защитника).

Бенжелюн не изигра и един мач за "червените", но той, а и други играчи и мениджъри от периода на "Титанс АС" в Борисовата градина, успяха да "смъкнат няколко кожи" на ЦСКА-София - договорите не са спазени от страна някогашните управленци на "Българска армия".

КАС не зачете претенцията на адвокатите, наети от Гриша Ганчев, за съобразяване с процедурата по несъстоятелност. Синдикът вече бе определил суми на Бенжелюн и компания - доста по-малки.

Всичко това подтикна феновете на ЦСКА-София да подемат кампания за набиране на средства.

Клубът съобщава следното:

"Почти 370 000 лв. дариха привържениците на ЦСКА в първата седмица на кампанията, която бе организирана по тяхна инициатива след осъдителното решение на КАС и ФИФА по делото Бенжелюн.

5380 фенове са превели точно 368 250 лв., като допълнителни суми продължават да постъпват в сметката на 31-кратните шампиони и в момента.

Дарения се превеждат от почти всяка точка на планетата, което за пореден път показва, че любовта към ЦСКА не познава граници и наши сънародници на хиляди километри от Борисовата градина продължават живо да се вълнуват от съдбата на четирите свещени букви."

Отново е публикувана и банковата сметка.