Британско момиченце на 7 години поиска от премиера Борис Джонсън да му се извини. То стриктно спазвало изискванията да не присъства на партита по време на локдауните, за разлика от Джонсън, за когото се разбра, че е нарушил тези правила, предаде Би Би Си, цитирана от БТА.

Малката Изобел дори написала писмо до Джонсън, в което му разказвала как е пропуснала две партита за рождения си ден заради локдауните. Изобел има още две по-малки сестри и на всички тях било много трудно да се виждат с приятелки, когато било в сила правилото за събиране на само до шест души на едно място.

Родителите на Изобел казват, че се гордеят с искането на дъщеря си към Джонсън. Те споделят, че детето им се чувствало, че е несправедливо да спазва правилата, а друг не.

Сама Изобел, която живее в Шефийлд и се надява през април да отпразнува с приятелки осмия си рожден ден, се надява, че Джонсън ще й се извини и му препоръчва следващия път и той да не прекрачва мерките.

След представянето миналия понеделник на изводите на разследващата чиновничка Сюзан Грей за партита на "Даунинг стрийт 10" в нарушение на правилата на локдауните, Джонсън се извини на сънародниците си. Появи се видео, на което се вижда как премиерът танцува (без никакво чувство за ритъм, но това бе най-малкият проблем в случая) с дама, която държеше "джедайски меч".