Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С близо 80% се е повишила цената на енергията при производителя ѝ у нас през декември миналата година на годишна база, показва статистиката.

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през декември 2021 г. се увеличава с 30,8 на сто в сравнение със същия месец на 2020 година. Ръст на цените е регистриран при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 79,7 на сто, в преработващата промишленост - с 16,2 на сто, и в добивната промишленост - с 9,4 на сто, съобщи Националният статистически институт, цитиран от БТА.

В преработващата промишленост значителен ръст е отчетен при производството на основни метали - с 34,4 на сто, производството на химични продукти - с 29,2 на сто, производството на дървен материал и изделия от него (без мебели) - с 24,7 на сто, и производството на изделия от каучук и пластмаси - със 17,8 на сто.

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през декември 2021 г. се увеличава с 1,7 на сто спрямо предходния месец. Повишение е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7 на сто, а намаление е отчетено в преработващата промишленост - с 0,7 на сто, и в добивната промишленост - с 0,2 на сто.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.