Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Японската космическа агенция и компанията "Тойота" разработват космически апарат за изследване на повърхността на Луната, с амбицията да помогне на хората да заживеят на естествения ни спътник до 2040 г. и след това да пътуват до Марс, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на японската компания.

Космическият апарат, който се разработва в сътрудничество с Японската агенция за изследване на космическото пространство, е наречен "Лунар крузър", като името е препратка към названието на спортния автомобил СУВ "Тойота ленд крузър". Очаква се да е готов в края на десетилетието.

В основата му е идеята, че хората могат да се хранят, работят, спят и общуват безопасно в автомобилите си и същото трябва да бъде възможно и в космоса, каза Такао Сато, който ръководи проекта "Лунар крузър" в "Тойота мотър корп".

Компанията "Гитай Джапан инк" е разработила по договор с "Тойота" роботизирана ръка за "Лунар крузър", която да изпълнява задачи като инспекция и поддръжка. Дизайнът й позволява да работи като различни видове инструменти, да загребва и повдига.

Частната японска компания "Айспейс инк" разработва лунни роувъри и подготвя кацане на свой апарат на Луната тази година. Бизнесменът Юсаку Маедзава, който неотдавна бе на борда на МКС, е резервирал място в полет около Луната с кораба "Старшип" на Илон Мъск.

БТА

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.