Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България е предложила при нужда да евакуира и дипломатите на Северна Македония в Киев заедно с нашите, обяви външната министърка Теодора Генчовска на първия си брифинг от поемането на длъжността, продължил 10 минути и без журналистически въпроси. МВнР е в контакт с българите в Украйна, като за момента няма пожелали да бъдат евакуирани в България.

Генчовска припомни, че НАТО е направила писмено контрапредложение на Русия, целта на което е деескалация на напрежението с дипломатически средства.

"Включени са теми, свързани с контрола на въоръженията и по-отговорно поведение в Космоса", добави Генчовска.

Тя заяви, че външният министър на Румъния Богдан Ауереску е предложил всички външни министри на ЕС да посетят заедно Киев в знак на подкрепа за териториалната цялост на Украйна.

Генчовска добави, че България отново е предложила да поеме охраната на въздушното пространство на Северна Македония. Самата България ще получи помощ от Испания и Нидерландия при охраната на небето си от февруари.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.