Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийската градска прокуратура съобщи, че под неин надзор тече разследването за смъртта на 17-годишната Александра Нинова, блъсната от автобус в жк "Люлин"-2.

Трагичният инцидент стана около 20 ч в петък, но девойката почина след няколко дни в "Пирогов".

Има събрани доказателства за евентуално престъпление по транспорта - (чл. 343, ал. 1, буква "в"), който хипотетично предвижда от 3 до 10 години затвор.

Прокурорите допълват, че още на място са предприети незабавни действия за събиране и запазване на доказателства, разпитани са свидетели, направен е оглед, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи и пр.

Установено е, че водачът не е пил.

Клуб Z припомня, че директорът на столичния автотранспорт Слав Монов описа случая от петък вечер така:

"Водачът е чул удар в задната част на автобуса при завой надясно на кръстовище с ниска скорост." (като от снимките се вижда, че става въпрос за единичен автобус, не за "дълъг" съчленен, б.р.)

Той е слязъл и тогава е видял ударената тийнейджърка.

Ето и пълния текст на съобщението на прокуратурата:

Разследване на пътнотранспортно произшествие, при което е загинало 17-годишно момиче, е под надзора и ръководството на СГП

Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътротранспортно произшествие, настъпило на 21.01.2022 г. в гр. София на бул. „Царица Йоанна“, при което автобус е блъснал 17-годишната А. Н. Момичето било незабавно настанено в „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ и с опасност за живота. 

Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ, на 24.01.2022 г. пострадалата починала. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на А. Н. 

Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1 НК. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването. 

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването. 

Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол. 

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.