Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

17-годишата Александра Нинова, която бе блъсната от автобус в столичния жк "Люлин", не успя да се пребори за живота си.

"Лети, детенце", написа Аделина Банакиева, която помогна за кампания за даряване на кръв.

Инцидентът стана на 21 януари в столичния квартал „Люлин 2“. Момичето бе откарано в „Пиргов“ в тежко състояние, няколко дни лекарите се бориха за живота ѝ.

През уикеда стотици хора се наредиха на огромни опашки, за да дарят кръв за операция на Александра. Само за 24 часа бе събрано необходимото количество кръв.

Уви, това не помогна.

Покрай случая и екипът на болница „Пирогов“ също отправи благодарност към всички кръводарители, които се отзоваха на апела за спешно кръводаряване.

"Десетки граждани благородно откликнаха на нуждата от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болницата продължава безпроблемно. В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитаме и факта, че нуждите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължават да остават високи", съобщиха от болницата.

„Призоваваме гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в София. Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване", допълват от лечебното заведение."

Всички, които искат да помогнат на болницата, могат да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология (ул. "Братя Миладинови" 112), от понеделник до петък, от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 18:00 ч. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.