Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Алберт Попов се класира 11-и в нощния слалом за Световната купа в Шладминг, Австрия. Това е изравнено най-добро класиране през сезона за най-изявения ни алпиец.

В края на миналата година той се нареди 11-и и в Мадона ди Кампилио в друг слалом, проведен на прожектори. След това Аби даде положителна проба за COVID-19, което му попречи да излезе два пъти на стартове за СК.

Попов бе девети след първия манш и 12-и във втория. В Кицбюел преди броени дни той пропусна врата в първото спускане и не завърши.

Победата спечели германецът Линус Щрасер, следван от Атле Лий Макграт (Норвегия) и Мануел Фелер (Австрия) на почетната стълбица.

Кристофър Якобсен (Швеция) бе лидер в първия манш, във втория обаче допусна грешка и отпадна.

Алберт Попов е 21-и в генералното класиране на слалома. №1 в дисциплината Лукас Бротен (Норвегия). 

Състезанието в Шладминг бе последното преди Олимпийските игри в Пекин. Всички в ските се насочват към Китай, като първият старт на алпийците е на 5 февруари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.