Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Алберт Попов и Камен Златков записаха историческо за България постижениe в алпийските ски - за първи път в историята имаме двама състезатели, които вземат точки за Световната купа в един старт.

Това стана в нощния слалом в италианския курорт Мадона ди Кампилио.

Попов се нареди 11-и в крайното подреждане (бе девети след първия манш), а Златков се класира 19-и, наваксвайки цели 11 позиции от първото си спускане.

Това са и първи точки от СК за Камен Златков. Попов пък записа най-доброто си подреждане през сезона, след като по-рано този месец бе 16-и във Вал д'Изер.

Победата в Мадона ди Кампилио отиде за Себастиан Фол-Солеваг (Норвегия), изпреварил само с една десета Алекси Пинторо (Франция). Трети е Кристофер Якобсен (Швеция).

Алберт обикновено се представя добре в нощните слаломи. Той допусни малки грешки във втория манш, попречили му да попадне в топ 10.

Попов и Златков са съответно 14-и и 28-и в генералното класиране на слалома за СК. Следващата надпревара за тях е в Загреб на 5 януари. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.