Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес Съдийската колегия на ВСС освободи Емил Дечев от заеманата длъжност „съдия“ в СГС, считано от датата на встъпване в длъжност „заместник-министър“ на правосъдието.

Още от миналата седмица е известно, че Дечев ще попълни екипа на министър надежда Йорданова като трети неин заместник. Той е и един от най-разпознаваемите членове на Съюза на съдиите, както и критик на проблемите в системата и на безконтролната власт на главния прокурор.

Съдия Дечев бе сред делегатите от Съюза на съдиите, които участваха при Румен Радев през 2019 г. в консултации, инициирани от президента за евентуални конституционни промени. Досега неговите предложения така и не са анонсирани. 

Ето и оригиналното съобщение на ВСС:

На основание чл. 165, ал. 1, т. 7 от ЗСВ, във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Колегията освободи Емил Дечев от заеманата длъжност „съдия“ в Софийски градски съд, считано от датата на встъпване в длъжност „заместник-министър“ на правосъдието. По този повод е прекратена на основание чл. 34, ал. 7 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, конкурсната процедура по отношение на Емил Дечев, в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ в апелативните съдилища – наказателно отделение, обявен с решение на СК по протокол № 24/22.06.2021 г. Предвид това е прекратена и откритата с решение на Комисията по атестирането и конкурсите към СК, по протокол № 31/20.09.2021 г. процедура за извънредно атестиране на съдия Дечев

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.