Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият вариант Омикрон се засича по-лесно от бързи тестове с проба от носа и с 40% по-рядко от тестове в гърлото или вътрешната страна на бузата, сочат нови изследвания от САЩ и Испания, съобщи Ройтерс.

От самото начало лекарите в РЮА, които първи се сблъскаха с варианта, твърдяха, че този вариант се задържа повече в горните дихателни пътища, което обяснява резултатите. Друго изследване обаче сочи, че вирусът се появява първо в гърлото, заради което някои американски експерти съветваха да се тества тази област.

Друго изследване в Япония сочи, че Омикрон оцелява по-дълго върху пластмаса и човешка кожа от предишните варианти. Оригиналният SARS-CoV-2, Алфа, Бета, Гама и Делта оцеляват на пластмаса съответно 56 часа, 191.3 часа, 156.6 часа, 59.3 часа и 113 часа. Омикрон - 193.5 часа.

Върху кожа на трупове те издържат 8.6 чаза - оригинала, 19.6 часа за Алфа, 19.1 за Бета, 11.0 часа за Гамa, 16.8 часа за Делта и 21.1 часа за Омикрон.

Добрата новина е, че третиране с дезинфектант със спиртно съдържание намалява това време до 15 секунди и за новия вариант.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.