Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две области са останали само в червено на COVID картата на България - Кърджали и Търговище, т. е. в тях заболеваемостта е под 500 на 100 хил. за 14 дни. Останалата част от страната е в тъмночервено. С 498 заболели на 100 хил. Търговище скоро също ще мине сред областите в тъмночервено.

Средната заболеваемост вече е 1505,07 на 100 хил. за 14 дни, сочат данните на сайта на Националния център по заразни и паразитни болести.

Най-висока е в Благоевград - 2523,10 и столицата - 2368.83 на 100 хил.

Според картата, която представя как се развива епидемичната обстановка по райони (вече пет на брой според новия вариант, представен в петък от правителството) - два региона вече са в трета фаза (с над 70 на сто заети интензивни легла). Това са регион 1, в който са западните части на страната, и регион 5, в който влизат Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В някои области като София-град, Благоевград и Бургас вече бяха въведени ограничения, свързани с ротация на по-големите ученици, изцяло дистанционно обучение, ограничаване на работното време на заведения и т. н.

Прогнозата, която се съдържа на картата, предполага, че в рамките на 5 дни в трети етап ще преминат още два региона -2 и 4, а североизточните части на страната, които са в регион 3, ще са във втори етап.

Средно за страната заетостта на болничните легла и най-вече на интензивните нараства умерено, като в момента е на доста по-ниски нива от тези в предшните две вълни. 

Средната COVID смъртност за 14 дни на 100 хил. продължава да расте и е 16.25 към днешна дата, според данните на Единния информационен портал. В някои области като Перник, Русе се връща към нива от близо 30 на 100 хил. за 14 дни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.