Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бургас затяга мерките срещу COVID-19. Заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област Съветът по здравеопазване взе решение за допълнителни противоепидемични ограничения.

Ето какви са те:

- Увеличава се броят на COVID леглата в областта на 466, с включени 36 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

- Преустановява се провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари (извън регистрираните като обекти с обществено предназначение) и други, при които не е възможно прилагане на т.нар. "зелен сертификат" за присъствие.

- Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и др. Ограничава се публиката на културни, сценични и други мероприятия – до 50%  и представяне на задължителен зелен сертификат.

- Спортни мероприятия ще се провеждат без публика, като присъстващите на мероприятието ще са със задължителен зелен сертификат.

- За периода от 24 януари – 28 януари се предвижда преминаване в електронно обучение за учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички общини, с изключение на община Руен. За учениците от 1. до 4. клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъствения учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки.

- Директорите на учебните заведения съгласно конкретната обстановка в даденото училище да могат да вземат решения за преустановяване на присъствените занятия.

- Преустановява се смесването на деца от различни паралелки в целодневна форма на обучение.

- Деца ще могат да посещават обекти с обществено предназначение (МОЛ, кина, ресторанти и др.) само в присъствието на родител или настойник.

- Преустановява се присъственото обучение във висшите учебни заведения, с изключение на практически упражнения за студенти по медицина, стоматология и други при необходимост и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и спазване на изискванията за зелен сертификат.

Мерките ще влязат в сила от 24 януари 2022 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.