Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят в оставка на "Да, България" - Христо Иванов, към момента е единственият кандидат за лидер на партията.

Поне според информацията, публикувана на сайта на движението, което е парламентарно представено в коалицията "Демократична България".

Партията ще има Национална конференция на 29 януари и тогава ще избира и ръководните си органи - председател, Национален съвет, Национална контролна комисия.

Христо Иванов подаде оставка ден след последните парламентарни избори на 14 ноември. Причината - лошите електорални резултати на ДБ. Самият Иванов загуби "персоналната" битка срещу Делян Пеевски във Велико Търново. В последния момент ДБ реши да го сложи начело на листата в Старопрестолната столица и проведе сериозна кампания срещу Пеевски.

"Това е много сериозен удар по способността на "Демократична България" да изпълнява онези мисии и каузи, с които се е натоварила. Това е много сериозен знак от нашите поддръжници и членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас. От тази гледна точка причините са най-различни и трябва да бъдат анализирани, но трябва да се носи и отговорност", коментира тогава Иванов, който е и съпредседател на обединението "Демократична България".

Христо Иванов е лидер на "Да, България" от създаването на формацията. И на практика преизбирането му на поста е очаквано още от деня на обявената оставка.

Оставки подадоха и ръководствата на останалите две партии във формата ДБ - "Зелено движение" и ДСБ, като техните конгреси са насрочени за февруари и за март.

Коментари

Abso-fuckin-lutely!

Малкото БКП по стъпките на партията-майка. Нинова-Бойкикев завинаги!

аман

Корнелия номер 2 - бетониран!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.