Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившата германска канцлерка Ангела Меркел отказа да заеме поста почетен председател на Християндемократическия съюз. Това съобщи един от прибиржениет й политици Армин Лашет. Меркел е заявила, че тази длъжност вече не отговаря на съвременния начин на правене на политика. Функцията почетен председател е традиция от миналото, която вече не съществува на федерално ниво.

Утре ХДС ще проведе онлайн конгреса си, на който новоизбраният лидер Фридрих Мерц ще бъде издигнат н атази длъжност официално. Мерц, който бе един от най-отявлените съперници и опоненти на Меркел, е отправил покана към бившата канцлерка з асъвместна вечеря. Тя обаче е отказала, защото имала други неотложни планове. Поканата е отхвърлила и бившата лидерка на ХДС Анегрет Крамб-Каренбауер. Въпреки това Мерц заяви: „Вярно е, че в началото подцених изключително много Ангела Меркел. Но тя се доказа като талантлив и далновиден политик, и се надявам да ни подкрепя и в бъдеще.“

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.