Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър Сергей Лавров започнаха днес срещата си в Женева, считана за ключова в опит да се успокои кризата около Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Двамата първи дипломати, които се познават добре, се ръкуваха, преди да започнат последния кръг от интензивен дипломатически маратон на фона на подозренията на Вашингтон, че Русия иска да нахлуе в Украйна - нещо, което Кремъл отрича.

В началото на преговорите в Женева ръководителят на руската дипломация Лавров каза, че не очаква "пробив" по време на дискусиите с американския си колега.

Седнал срещу него в началото на тази дискусионна сесия, която трябва да продължи около два часа, Блинкън обеща "единна, бърза и твърда" реакция в случай на нахлуване в Украйна, но увери, че САЩ продължават да търсят дипломатическо решение.


САЩ не очакват изглаждане на различията с Русия за Украйна по време на днешните разговори в Женева, но се надяват да изпробват дали дипломацията остава осъществим вариант, заяви при пристигането си за срещата Блинкън, цитиран от Ройтерс.

"Моментът е решаващ. Вие сте прави: не очакваме да изгладим различията си днес тук", каза американският държавен секретар във встъпителните си слова на срещата с Лавров.

"Надявам се и очаквам обаче, че ще можем да изпробваме дали пътят на дипломацията, на диалога остава отворен. Решени сме да вървим по този път за изглаждане на различията си по мирен начин и се надявам днес да изпробвам дали подобен подход ще проработи", допълни Блинкън.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.