Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от най-мълчаливите и най-неоспорими български поети - Борис Христов, издаде нова книга. Публикуваната от ИК "Рива" стихосбирка някак естествено е озаглавена "Книга на мълчанието". А авторът е открай време известен с кротката си неприязън към светски събития, с доброволното си отшелничество от суетата на деня и с фината си поезия, неподвластна всекиму. За негова (и на събратята му по перо) чест трябва да кажем, че никой още не се е опитал да го оценява, критикува, разплита и да го слага на софрата между себе си и придворните. Или ако се е опитал, не е сполучил.

Деликатното оформление и преводът на английски на всяко от стихотворенията (преводач: Джон Хамилтън) са допълнени от пълната липса на предговори, послеслови и бележки от и за автора. Само кратка биография - за тези, които искат да знаят малки подробности, но не им се рови в дигиталния свят, докато държат книгата в опредметената ѝ форма.

И, за да не ставаме и ние досадни литературоведи и многознайни анализатори, просто ще предложим един от лъчите, светещи от тази задължителна за всяка уважаваща себе си лична библиотека стихосбирка: 

Стъпки на човек по пясъчното дъно -

удавникът навярно се е върнал на брега,

за да си вземе книгата,

в която е разказано Началото и е замислен Краят

Ключови думи

Коментари

Ж. Ботев

Невероятен човек и приятел. Щастлив съм, че Господ ми го препречи на пътя.

Въпросителен

Това ново издание ли е или преиздават "Книга на мълчанието" от 2008?

стефан

началото, рисувано по пясъчното дъно, бе краят на удавника. словото, книгата и ужасяващата река те тва ми хрумА на прима виста и май е по-убаво от на Б.Х., при цялото ми уважение

Марлена Гетова

Мълчаливо се прекланям пред поетическия му гений ...ЗДРАВЕ и плодоносна Нова година!

Иван Н.

И аз имам щастието да го познавам лично, още от студентските си години, както и да се уча от него... Хубава новина е това! Честито Рождество на големия поет и човек!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.