Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всякакво руско нахлуване в Украйна би било катастрофа за двете държави и за света като цяло, заяви днес британският министър-председател Борис Джонсън и добави, че Обединеното кралство подкрепя суверенитета на Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Не се съмнявайте, че ако Русия извърши каквото и да било нахлуване в Украйна, в какъвто и да е мащаб, каквото и да е, мисля, че това би било катастрофа, не само за Украйна, а и за Русия. Това би било катастрофа за света", каза Джонсън пред журналисти от електронни медии.

Обединеното кралство стои категорично зад суверенитета и целостта на Украйна, посочи Джонсън.

Президентът на САЩ Джо Байдън прогнозира вчера, че Русия ще предприеме нещо срещу Украйна, като каза, че Русия ще плати сурова цена за пълномащабно нашествие, но предположи, че цената за "ограничено нахлуване" ще е по-ниска, припомня Ройтерс.

Казаното от Байдън на пресконференция в Белия дом внесе несигурност как ще реагира Западът, ако руският президент Владимир Путин нареди нашествие в Украйна.

Това накара Белия дом по-късно да направи опит да уточни какво е имал предвид Байдън,отбелязва Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.