Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-малко 35 язовира са в критично състояние и не е ясно кой трябва да ги поддържа - затова премиерът сформира работна междуведомствена група за оценка на опасните в страната водоеми.

"В момента е абсолютна бъркотия. Наследяваме един ужасен пъзел от неуправляеми обекти", каза Кирил Петков.

Той обяви, че са нужни законови промени, за да е ясно кой стопанисва язовирите, тъй като имало  обекти с повече от един собственик, както и непредадени от общините към министерствата.  За стената на язовир "Огоста" Петков заяви, че "тя не е критична, но ако не вземем мерки, до няколко месеца има опасност тази критичност да се качи". 

"Само от язовирите, които сме изследвали в Министерството на икономиката, 35 язовира са в критично състояние. Има и в другите министерства. 180 язовира се ремонтират, без да е ясно как и с какви документации", добави премиерът.

Проблемите на язовирите бяха фокус в работата на Кирил Петков от времето, когато бе служебен министър на икономиката. Тогава той обяви как държавата е похарчила над 2,3 милиона лева за ремонт на язовир "Пазар дере", който изглежда като „локва“.

Негова проверка показа, че с 500 милиона лева е увеличен капиталът на Държавната консолидационна компания, за да ремонтира язовири. Тя от своя страна е подписала с дъщерното си дружество „Монтажи“ 266 договора на стойност 631 милиона лева, изплатени авансово. То е възложило строителните работи на множество частни подизпълнители без конкурси. Резултатът три години по-късно е, че само 10 ремонта на язовири са изпълнени и приети.

Коментари

.....

Вместо констатации и оплаквания - решителни мерки и резултати. Това очаква обществото.

какви мерки?

Кирето Лъжеца е по лаладжийството..... ла ла ла с кривата озъбена паст!

Умнокрасавци...

Клубчето, защо не уточнявате вече доказаното по безспорен начин, с отговор на министър Везиева, че язовир "Пазар дере" е бил източен за три дни, от 31.05 до 02.06.2021 г., след назначаването на служебното правителство? За да може Киро Простото да се снима пред "локвата" и да обвини предишните управляващи, че са харчили пари за "локва". Киро Простото излъга мазно и нагло за яз. "Пазар дере"!!! А вие поддържате лъжата му.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.