Петър Хубчев се завръща в "Берое" като старши треньор, съобщи още снощи БТА. Това официално още не е факт, но днес дойде потвърждение за предизвестената смяна на Петър Колев.

"ПФК „Берое“ и досегашният старши треньор Петър Колев официално се разделиха. Днес бе постигнато споразумение за прекратяване на договорните отношения между двете страни, като това се случи по благоприятeн за клуба вариант, с оглед на тежката финансова ситуация. Клубът благодари на Петър Колев за съвместната работа и направените финансови отстъпки и му желае здраве и бъдещи успехи!", се казва в съобщение на официалния сайт на "зелено-белите".

Новината за това, че Хубчев отново ще поеме отбора е изненадваща, предвид финансовите проблеми на клуба. Наскоро държавата реши, че ТЕЦ "Марица Изток 2" прекратява финансирането. Въпреки протестите в града, на кмета и на политици, свързани емоционално с "Берое", изглежда няма връщане назад. Акциите са обявени са продан, но кандидати засега няма, не и достатъчно сериозни.

Тимът явно ще довърши сезона, но след това се очертават проблеми, особено ако не се осъществи плана местният бизнес да осигурява по няколко милиона на година. "Марица Изток 2" даваше по малко над 5 млн.

Петър Хубчев не е водил отбор, откакто бе уволнен от "Левски" през 2020 г. Наскоро той постигна споразумение със "сините", които дължат голяма сума на него и асистентите му.

Според информацията на БТА Хубчев е в Германия. Той ще се присъедини към отбора на планирания лагер в Анталия. Дотогава тренировките ще бъдат водени от Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Хубчев ръководеше беройци в периода 2012-2016 г. Той спечели Купата и Суперкупата на България и стигна до второто място в Първа лига. След това бе селекционер на националния отбор.