Волейболистите на България отпаднаха на осминафинал на Евроволей 2021 - 1:3 (14:25, 25:18, 19:25, 22:25) срещу Германия в Острава, Чехия.

Селекцията ни бе на ниво само в един гейм - този, който спечели, а в четвъртия имаше добри възможности да вкара мача в тайбрек, но не се възползва.

Слаб мач за тима на Силвано Пранди, който прояви липса на концентрация и често губеше точки заради хаотични действия. В същото време германците сбъркаха много сервиси, но нашите не се възползваха. Пролича и слаба физическа форма на някои основни играчи.

В първия гейм опонентът доминираше тотално след леко колебливо начало. България отвърна във втория, повеждайки още от началото. Работеха началният удар и блокадата, а слабо звено като посрещането бе стабилизирано.

В третия обаче проблемите се завърнаха и след 9:9 Германия взе превес. До края не го пропусна, въпреки че "лъвовете" опитваха да се държат в битката.

Отборът ни не искаше да се предава и започна отлично четвъртия - 4:1, 5:2, 7:3, 9:4, 10:5... Настъпи обаче необясним срив, Германия навакса и всичко се обърна много бързо. Разликата в края стана 4-5 точки за "маншафта". България спаси два мачбола, но сервис в аут донесе отпадане. Което е предизвестено в тази фаза, предвид представянето на тима на Европейското като цяло.