Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Специализираната прокуратура е прекратила вчера предварителната проверка срещу Татяна Дончева за скандала, станал известен като "500 к".

Той тръгна след като сегашният спортен министър, а тогава депутат от "Има такъв народ" Радостин Василев, заяви, че Дончева му е направила намеци да напусне парламентарната група на ИТН срещу 500 хил. лева. Оттам дойде и цитатът с "500 к" - Дончева предложила бележка на Василев с този надпис, обяви в парламента председателят на групата Тошко Йорданов.

Тогава с разследването се зае Специализираната прокуратура, заради качеството към онзи момент на Татяна Дончева - депутат.

Днес обаче шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова обяви, че проверката е прекратена вчера с мотив "липса на данни за извършено престъпление". Тя поясни и нещо интересно, че данни всъщност имало, но наблюдаващите прокурори преценили, че те са крайно недостатъчни, за да се твърди престъплението "подкуп".

Маджарова ги нарече още "изключително недостатъчни".

Oщe пpeз ceптeмвpи Дoнчeвa oбяви, чe нe й ocтaвa дpyг избop ocвeн дa пoтъpcи пpaвaтa cи пo cъдeбeн път.

"Toвa ca aбcoлютни измиcлици нa бoлни глaви", зaяви тя.

Лидepката нa „Движeниe 21“ e зaвeлa дeлo зa непозволено увреждане пo чл. 45 oт ЗЗД cpeщy Toшĸo Йopдaнoв, пише днес "Дe фaĸтo".

Дeлoтo чaĸa нacpoчвaнe oт cъдa, пoтвъpдила е и самата Дoнчeвa.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.