Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петролът продължи да поскъпва в азиатската търговия днес, като сортът Брент достигна до най-високите си нива от октомври 2014 г., съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА. 

Повишението се дължи в голяма степен на новото напрежение на Арабския полуостров след въздушен удар в столицата на Йемен - Сана, и последвала атака на територията на Обединените арабски емирства. Влияние оказва и продължаващото напрежение около Украйна.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, повиши цената си с 85 цента или над 1 процент до 87,33 долара. По време на търговията той беше достигнал цена от 87,55 долара за барел.

Американският лек суров петрол скочи с 1,13 долара или 1,4 процента цента до 84,95 долара за барел, най-високата му цена от два месеца насам.

Повечето анализатори предричат продължаващ тренд към високи цени и рекорди през лятото. Припоняме, че цените на петрола се отразяват в ценообразуването на азерската газ към България. Освен това бензиностанциите ни следват плътно повишенията на световните пазари и за година скокът на бензин и дизел е над 35%. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.