Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С интересен казус се сблъска Съдийската колегия на ВСС на първото си заседание за годината. Председателката на Административен съд-Ловеч е написала писмо, че съдът практиески не може да изпълнява функциите си. 

Съдия Габриела Христова пише до кадровиците, че в цялата институция на работа е останал само един съдебен секретар и един деловодител – всички други от администрацията са болни или под карантина. 

Тя пита ВСС да й даде указания какво да прави - да затвори ли съда за седмица.

На това днес и Боян Магдалинчев, и Георги Чолаков (председател на ВАС) напомниха, че според законови изменения от миналата година на председателите се даде право сами по своя преценка да прекратят гледането на открити заседания в съдилищата  еднократно за до две седмици заради пандемията.

Чолаков припомни, че така са правили и Софийски градски и Районният съд.

Лозан Панов, който води едно от последните си заседания, само препоръча на Христова да с прати протокол от дискусията им.

Коментари

Ами

да се направи проверка от санитарните власти как са се изпълнявали въведените от МЗ мерки срещу инфекцията за обществени сгради. Явно нищо не се е прилагало в този съд, Нека административните ръководители да бъдат наказани, защото не са опазили живота и здравето не само на работещите в съда, а и на външните лица, които по една или друга причина са били в сградата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.